Sport en FitnessOutdoor Sports

Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City: de deelnemers, winnaars

Olympische Winterspelen van 2002 in de Verenigde Staten. Het was de negentiende op een rij spellen, waarin 77 landen deel. Achttien van hen ontving de hoogste waardigheid van de award. In de officieuze team klassement bezet de eerste plaats Noorwegen. Dit evenement is interessant als goed, en het feit dat het, China en Australië won de eerste gouden medaille voor de gehele duur van haar deelname aan de Winterspelen.

opleiding

Salt Lake City - de hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah. Het is een zeer ontwikkeld gebied met een bevolking van ongeveer 1 miljoen mensen. Hij heeft een gunstige vervoer en de geografische ligging. Voor de start van de wedstrijden werden gehouden in deze constructie. speciaal systeem van light rail, gemoderniseerd snelweg is gemaakt. Het embleem van de spellen diende als een beeld in de vorm van heldere sneeuwvlokken. Symbolisch, het beeld betekende de natuurlijke contrasten van de staat, de diversiteit van de cultuur, evenals de moed van de atleten - de concurrenten. Games mascotte diende drie dieren: een konijn, een beer en een coyote, die snelheid, hoogte en kracht betekende. De officiële poster toont een vlag die vliegt over de besneeuwde toppen, die zich bevinden in de staat. In eerste instantie werd de wedstrijd bijgewoond door vertegenwoordigers van een aantal Aziatische landen: Hong Kong, Nepal, Kameroen. Een ander interessant feit is dat de Oekraïense team bestond uit twee keer meer deelnemers dan ten tijde van zijn debuut.

innovaties

Olympische Spelen 2002 herinnerd door het publiek het feit dat het is gewijzigd. De organisatoren van het skelet terug naar het programma, dat werd bijgewoond door zowel mannen als vrouwen. De laatste had de gelegenheid om te concurreren in de bobslee. In biatlon sport zijn toegevoegd aan de race, maar in biathlon - sprint. Bovendien, short track, een nieuwe afstand - 1500 meter. Voor nog een andere innovatie omvatten het feit dat het juiste ontwerp van medailles is ontwikkeld voor de eerste keer voor elke sport.

problemen

Olympische Spelen van 2002 werd vergezeld door een reeks schandalen. Het begon allemaal met de keuze van de locatie van de spellen. De Amerikaanse stad werd onmiddellijk geselecteerd in de eerste ronde van de stemming van de Internationale Commissie. Na Salt Lake City de hoofdstad van spellen werden, werden een aantal IOC-leden verdacht in het feit dat zij een vergoeding hebben ontvangen voor zijn besluit. Daarnaast is het verloop van de wedstrijd werd begeleid door dopingschandalen, zodat sommige atleten ontdaan van hun titels en gouden medailles. Maar de meest ongewoon voorval zich heeft voorgedaan tijdens de uitvoering van sport paren op het ijs bij de Olympische Spelen plaatsvonden 2002. Kunstschaatsen werd herinnerd voor een lange tijd als gevolg van de ongewoon voorval in verband met het bepalen van de winnaar. Gold gewonnen door de Russische atleten, maar Canadees koppel diende een klacht in, waarna de resultaten werden beoordeeld, en de jury hen eerst plaats.

Andere overwinningen Russen op ijs

Olympische Spelen van 2002 werd gekenmerkt door een aantal belangrijke gebeurtenissen voor de lokale skaters. In het vrouwen enkelspel schaatsen controversiële won de Amerikaanse atleet S. Hughes, het verslaan van I. Slutskaya slechts door één stem. Maar in mannen schaatsen eerste en tweede plaatsen waren, natuurlijk, voor de Russen. A. Yagudin won goud, het verkrijgen van een record aantal punten voor zijn gratis programma. Tweede ging E. Pljushchenko. 2002 (Olympische Spelen) was een mijlpaal in de carrière voor hem, want het was in deze tijd hij zich gevestigd als de toekomstige koning van ijs. Zijn briljante prestaties liet er geen twijfel over wie de volgende kampioen zal zijn. En inderdaad, in 2008 was hij voor het eerst in de competitie en de absolute leider in het kantoor.

skiën

Heel interessant om te winnen van de race herinnerd voor de Olympische Spelen van 2002. Biatlon is uitgegroeid tot een mijlpaal dankzij de deelname van de beroemde Noorse atleet W. Bjoerndalen, die slechts drie starts won, en het stokje. Naast hem, moeten we de uitstekende prestaties van de Kroatische atleten Ya Kostelic, die drie gouden en één namen te noemen zilveren medaille, ondanks de recente operatie. Russen namen deel aan deze tak van sport werd gekenmerkt door grote uitdagingen: Russische atleten, die goud heeft, door middel van enige tijd beschuldigd van doping en ontdaan van hun medailles.

bronzen

Niet helemaal succesvol voor de Russen in het spel types was Olympics 2002. Hockey - een van de meest geavanceerde sport in ons land. Speler, was echter niet gemakkelijk. Speciaal star team werd samengesteld voor de wedstrijd, maar ondanks dit, op het eerste de Russen verbonden met de Amerikanen, en verloor toen van de Finnen en uiteindelijk op de derde plaats, tijdens het wachten, waren natuurlijk erg hoog. Champions waren Canadezen, en de vierde plaats was Wit-Rusland, die in dit land is al een hele prestatie.

interessante feiten

Olympische Winterspelen van 2002 werd herinnerd door een aantal opmerkelijke gebeurtenissen. Een van hen is aan de Australische atleet te winnen in de race. Toen de leiders van de competitie twee keer in botsing met elkaar, waardoor Steven Bradbury te nemen de gouden medaille. Een ander interessant feit - het is een overwinning van de zwarte atleten uit de Verenigde Staten en Canada in ijshockey en bobslee. Op hetzelfde evenement Duitsland nam een record aantal awards, maar het was niet in staat om rond Noorwegen te krijgen in goud. In termen van de organisatie is het mogelijk om op te merken het feit dat het evenement plaatsvond onder verhoogde veiligheidsmaatregelen.

Victory en de moeilijkheid van de Russen

Aan het begin van de concurrentie op de binnenlandse skiër ernstige en aanhoudende strijd verloren goud op de Italiaanse race. Maar ik was in staat om het kampioenschap Russische sport-pair in kunstschaatsen te winnen. In de individuele wedstrijd nam Russische skiër brons. Na een tijdje paar van de vrouwen nam de tweede en derde plaats, met achterlating van alleen de Noorse skiër. De volgende dagen en bracht ons land een medaille in skiën en racen. Het was echter niet zonder tegenslagen: het damesteam in het skiën werd gediskwalificeerd en was zij het die moest de gouden medaille te nemen volgens de experts. Hetzelfde lot trof een ski-jumper en combinators. Maar de Russische skiër won de zilveren medaille in de marathon, maar na een tijdje kreeg het goud, t. Naar. Aan de winnaar gevonden in het bloed van illegale drugs.

Record op ijs

Maar de meest memorabele overwinning is om A. Yagudin bereiken. Hij briljant voerde een kort programma, waarvan de vervulling wordt nog steeds beschouwd als een referentie. Zijn prestaties ontving de hoogste beoordeling van de rechters. Alle kende hem de overwinning, bovendien, hij voor het eerst de maximale score voor artisticiteit ontvangen. Yagudin werd de eerste atleet die is uitgevoerd tijdens een toespraak twee quads, waarvan er één werd opgenomen in de cascade. Het was het hoogtepunt van zijn carrière voor de sporter.

Schaatsen en bobsleeën

In deze sport, dat is een van de meest toonaangevende ons land, helaas heb ik niet genomen een enkele medaille. Maar het interessante is een feit dat bijna alle afstanden wereldrecords werden vastgesteld. In de eerste plaats in het officieuze klassement waren Nederland in deze categorie. Duitse en Amerikaanse teams completeerden de top drie, het nemen van de eerste plaats, maar ze bleek minder dan het zilver en zijn bronzen medailles. De bobslee moet de prestaties van Duitsland te vieren. Duitse deuce voor de vierde keer won de eerste plaats. Dit land is ook dominant in de race quads. Trojka sluit de Amerikanen en de Zwitserse.

Skeleton sleeën en andere vormen van

Deze sport werd voor het eerst geïntroduceerd om deze spellen sinds 1948. Tegelijkertijd vrouwen namen deel aan deze wedstrijden. In de eerste plaats was het team van Amerikaanse, Britse en Canadezen completeerden de top drie. Ons land heeft een gouden medaille en eindigde als vierde. De rodelen en gegarneerd Duitsland. Op verschillende spelletjes sets van medailles zijn gespeeld onder de mensen (twin en single slee) en vrouwen (enkele slee).

In ski nam jumping eerste plaats Zwitsers en Duitsers. Ook prijzen bezet Pools, Fins, Sloveens atleten. In snowboarden won Amerikanen alle drie sets van medailles bij de mannen categorie. Het was de eerste keer sinds 1956, toen Amerikaanse functionarissen kreeg de hele podium.

waarde

Games in 2002 waren belangrijk, alleen al omdat het was het eerste evenement in het nieuwe millennium. Echter, helaas, hosting dit evenement ontsierd door schandalen, controverses en doping problemen. Ons land kwamen naar de hoofdstad van games in een sterke line-up, maar een aantal tegenslagen geleid tot het feit dat het team een aantal prijzen heeft verloren. Toch niemand was een prachtig moment in het geheugen van de fans. Dit is vooral een prachtige speech van E. Yagudin en Plushenko in de mannen kunstschaatsen I. Slutskaya en bij de vrouw. Daarnaast gold biatleten A. Dust aangenaam blij binnenlandse publiek en kreeg het dubbele van de prijs na het schandaal van onze skiërs. In een aantal sporten op de lokale atleten verwacht meer (bijvoorbeeld in hockey). Toch is de prestatie van het Russische team was waardig. Wat betreft de sterkste landen, hun positie in de officieuze team klassement waren heel verwacht (in het bijzonder geldt dit voor Noorwegen, dat zijn goed ontwikkelde wintersport). Dus, de Olympische Spelen van 2002, waarvan de resultaten in principe natuurlijk zijn, ondanks alle tegenstellingen, het geheel liet een goede indruk met het publiek.