Sport en FitnessExtreme Sports

Braziliaanse Grand Prix: de geschiedenis, de meest opwindende races en interessante feiten

"Formule 1" - een van de meest spannende en spectaculaire wereldkampioenschappen. Elk Grand Prix - dit is een show waar het publiek de gloed van een ernstige strijd te zien op de laatste meter afstand. Deze rivaliteit niet alleen racers, maar ook teams. Braziliaanse Grand Prix is een van de drukste in het gehele kalenderjaar. Dit is niet verwonderlijk, omdat het traditioneel hier wordt gehouden de laatste race van het seizoen. Soms is het lot van het kampioenschap wordt beslist op dit circuit.

"Formule 1" Grand Prix van Brazilië: geschiedenis

De eerste auto race in Brazilië hebben al in 1934 begonnen, maar het podium werd officieel toegevoegd aan de kalender alleen in 1973. De locatie is gekozen voor Sao Paulo. De eerste twee jaar van de race won de Braziliaan Emerson Fittipaldi. In 1977 naar aanleiding van klachten werd besloten om het podium te bewegen in Rio de Janeiro, maar in 1979, "Formule 1" Grand Prix van Brazilië was in Sao Paulo.

Tijdens deze periode, de stad plaatsvond het proces van verstedelijking, de bevolking gestaag toegenomen. Groeide en het aantal van de armen die in sloppenwijken wonen. Zoals bekend, "Formule 1" - is een sport voor de rijken. Er zijn in de rug van een hoop geld. Dit stond in schril contrast met de armoede van veel mensen in Brazilië. Daarom is in de 1981 Braziliaanse Grand Prix werd terug naar Rio, waar het was meer rijk verplaatst. Dit jaar is de wedstrijd was vrij schandalig.

Ruiters Alan Dzhons en Keke Rosberg die als eerste en als tweede eindigde, respectievelijk, werden gediskwalificeerd wegens overtreding van de voorschriften. Hij werd uitgeroepen tot de winnaar Alain Prost. Deze grote racer riep de koning van Rio, omdat hij erin geslaagd om te winnen op dit circuit te winnen nog vier keer. Nelson Piquet tweemaal concurreren met hem.

In 1990, de "Formule 1" Grand Prix van Brazilië keert terug naar Sao Paulo. Veertigste carrière te winnen en zesde in Brazilië erin slaagt om te winnen Alain Prost. Het volgende jaar, het winnen van de race Ayrton Senna, en vervolgens in 1993. Een jaar later zijn eerste overwinning in Brazilië wint Michael Schumacher. Hij slaagde erin om de eerste plaats eindigen drie keer in zijn carrière.

"Formule 1" Grand Prix van Brazilië 2007

Het is op dit circuit is soms het lot van het kampioenschap. Voorafgaand aan de race voor de titel door drie piloten opgeëist. Voltooid in de regel, het seizoen van de Braziliaanse Grand Prix. De kwalificatie was erg belangrijk, want iedereen moet niet lager eindigen dan een bepaalde positie en verwachten rivalen mislukken. Kimi tevreden met alleen winnen, maar Hamilton kon plaatsvinden niet nemen minder dan een vijfde, Alonso moest ten minste tweede komen.

Maar niet voor niets het is onvoorspelbaar "Formule 1" Grand Prix van Brazilië. Kwalificatie bestaat uit drie sessies. Won de pole Felipe Massa, Hamilton werd tweede, Alonso - de derde en Raikkonen slechts in is geslaagd om de vierde plaats te nemen. Maar in de race is de situatie veranderd. Massa in geslaagd om de eerste positie te behouden en hier bij Hamilton begon problemen. Raikkonen erin geslaagd om Alonso te krijgen. Nu het kampioenschap afhankelijk van Felipe Massa. Hij miste Kimi Raikkonen, die in staat zijn om eerste te eindigen en word de wereldkampioen was. Het was een fantastische race.

De meest dramatische Grand Prix in de geschiedenis

Maar de echte drama werd gespeeld in een jaar. Spelers waren dezelfde deelnemers. Alleen de titel door de Braziliaan Felipe Massa en de Brit beweerde Lewis Hamilton. Ze waren in staat om aan te tonen waarom er is populair in de wereld van de "Formule 1". Braziliaanse Grand Prix kwalificatie kon invloed op het verloop van de race, want Felipe moest er zeker van zijn om de race te winnen en verwacht dat Hamilton zou plaatsvinden onder de vijfde. De enige manier waarop Massa kan een kampioen te worden.

Raceweekend bestaat uit verschillende fasen. Dit verschilt van andere sporten, "Formule 1". Braziliaanse Grand Prix kwalificatie voor het team van Lewis Hamilton was heel belangrijk. Ze besloten om een weddenschap te maken over de betrouwbaarheid van de Brit was zeker in de top vijf. Voor Felipe was Massa de thuis Grand Prix van Brazilië. Kwalificatie moest pole position voor hem te beëindigen. En zo gebeurde het. Na de start, Massa in geslaagd om de eerste positie te behouden, terwijl Hamilton nam de vijfde plaats dat het was prima. Maar voor tien ronden voor het einde ging douches, ruiters pereobul maar Timo Glock en Jarno Trulli.

Ondanks het feit dat Hamilton terug naar het spoor voor de Glock, is hij nog steeds vijfde plaats, totdat het werd ingehaald door de jonge Duitser Sebastian Vettel. Het was fantastisch, omdat het inhalen deed Massa kampioen. In de dozen "Ferrari" zijn al begonnen om gelukkig te zijn, maar na een paar seconden merken dat Glock niet kon omgaan met de auto op een natte baan, en Lewis toch in geslaagd om vijfde te voltooien.

Massu dan van een 30-seconde kampioen. Hij won de race, maar verloor het kampioenschap. Waarschijnlijk was het een van de weinige prijsuitreikingen, waar niemand glimlachte, en de winnaar is zelfs gehuild. Dergelijke verrassingen presenteert soms "Formule 1". Braziliaanse Grand Prix kwalificatie, waarbij Massa won de paal en het winnen van de race niet won hij het kampioenschap titel.

interessante feiten

"Formule 1" Grand Prix van Brazilië gehouden op de track "Interlagos". Het is heel moeilijk voor de rijders, omdat ze moeten tegen de klok in bewegen. Er zijn verschillende mogelijkheden om in te halen.

"Formule 1" Grand Prix Brazilië (kwalificatie en wedstrijd) kan passeren met wisselende weersomstandigheden. De warmte kan worden vervangen door een sterke stortbui. Bij hoge temperaturen in de auto's is er een sterke slijtage van de banden. "Formule 1" Grand Prix van Brazilië - een speciaal ras, werd er wereldkampioen Alonso en Hamilton, maar ze hebben nooit gewonnen. dit is het podium om het seizoen af sinds 2004.

Braziliaanse Grand Prix - een historisch pad van de geweldige sfeer en grote fans. Elke wedstrijd is een echte show. Er is nooit een saai moment. Het goede nieuws voor fans is dat het contract voor de Braziliaanse Grand Prix is verlengd tot 2020.