Sport en FitnessOutdoor Sports

Rozhkov Sergey: foto, biografie

Rozhkov Sergey - bekende Russische biatleet, wereld- en Europees kampioen, meervoudig winnaar van de World Cup. Een van de vertegenwoordigers van de ster van de nationale ploeg. Het hoogtepunt van zijn succes kwam aan het eind van de 90e - het begin van de jaren 2000.

Vroeg in zijn carrière

Rozhkov Sergey werd geboren in Moermansk, 1 april 1972. Na school ging hij naar de Arctische Murmansk State University.

Met 12 jaar geïnteresseerd in skisport geworden en hebben de oudere leeftijd kwam uiteindelijk tot biathlon. Op 24, werd hij lid van de Russische nationale ploeg. In 1995, de eerste keer naar de World Cup. Debuut voor Rozhkov wordt het podium in Ostersund Zweden in de individuele wedstrijd. Rozhkov Sergey heeft vertrouwen de race voor de debutant, en eindigt in de 15 positie.

Reeds volgende start bracht atleet eerste hit in de top tien van de wereld Cup. In de sprint vindt Rozhkov 7e plaats. Na een bezoek aan nog eens drie fasen, biathlete draagt in totaal 8 races en is opgenomen in de samenstelling van de technische staf voor de World Cup.

eerste medaille

In 1996, de wedstrijd vond plaats in Ruhpolding, Duitsland. Het is op dit WK atleet toonde een sensationeel succesvol resultaat. In het team wedstrijd deelneemt Rozhkov Sergey Leonidovich samen met meer ervaren Viktorom Maygurovym, Vladimirom Drachevym en Pavlom Muslimovym. Vandaag de dag, dit soort biatlon verwijderd van de grote wedstrijden. Kenmerk van de race is dat de afstand zodra alle sporters wordt verzonden. Bij de finish tussen de leider en de laatste team in de verte mag niet meer dan 50 meter, of 15 seconden. Anders krijgt het team penalty minuten.

Russische team in de race maakte met succes, waardoor slechts 2 missers. Echter, Wit-Russen schoot geheel foutloos. Daarom Rozhkov Sergey won slechts een zilveren medaille. Final achterstand bedroeg iets meer dan 32 seconden.

In de eerste fase van de Cup na de World Cup Rozhkov wint eerste overwinning. In de kroon van de individuele wedstrijd, kwam hij naar de finish eerste.

Echter, het einde van het seizoen bleek te worden gesmeerd. Na de eerste overwinning Rozhkov Sergey kwam voor het eerst 50e in de sprint, en de volgende fase in de Oostenrijkse Hohfiltsine werd 45e in de individuele wedstrijd en 36e in de sprint.

Als gevolg hiervan, in de Rozhkov seizoen heeft hij 13 races in de World Cup klassement had, scoorde 122 punten en eindigde op de 13e plaats.

cup overwinning

Volgend seizoen Rozhkov minder uitgegeven met succes, drie keer om naar het podium, die de derde plaats consequent. Dit resultaat werd bereikt in een estafette in Holmenkollen, het team race in Ruhpolding en de individuele race in het Italiaanse Antholz. Volgens de resultaten van het seizoen vond plaats op 19 Sergey Rozhkov. Biathlon maakte veel succesvoller in het volgende seizoen. Ik won het relais in het Finse Kontiolahti en eindigde het seizoen op de 10e plaats.

Golden seizoen

De meest succesvolle voor Rozhkov was het seizoen van 2004/2005. Bijna de helft van de races waaraan hij deelnam, bevond zich op het podium. Ik ben begonnen met de bronzen medaille in het relais aan de Noorse Beitostolen.

Rozhkov werd vrijgegeven aan het begin van de 30 races, de waarheid was in staat om slechts één keer te winnen. Victoria kreeg een biatleet in de sprint in het Italiaanse Cesana San Sicario. Zeven keer gewonnen zilveren medailles en 6 bronzen medailles opnieuw. Volgens de resultaten van het seizoen Rozhkov scoorde 656 punten, en werd de vijfde plaats in de algemene wereldbeker.

In dat seizoen, de tweede alleen voor landgenoot Sergey Chepikova, de derde was Fransman Rafael Puare, de tweede - de Duitse Sven Fischer en won de grote Noorse Ole Einar Bjoerndalen. Rozhkov voor de prestaties op dit WK was de meest succesvolle van zijn carrière.

Debuut op de Olympische Spelen

Zoals voor elke sporter, de belangrijkste competitie voor Rozhkov geworden Olympische sporten. Voor de eerste keer om dit festival van sport biathleten krijgen mislukte in 2002. Sports Forum gehouden in de Verenigde Staten Salt Lake City.

Een volwaardig lid van het Russische team was Sergei Rozhkov. Zijn biografie aangevuld met een ander opmerkelijk pagina. Als een atleet van de basisstructuur, Rozhkov begon met optredens in de individuele wedstrijd. Hij maakte duidelijk gewerkt aan alle grenzen, niet toe te staan een enkele misser. Echter, veel heeft toegegeven te kanshebbers. Het is noodzakelijk om te zeggen dat de kampioen in deze discipline op de Olympische Spelen, de Noor Ole Einar Bjoerndalen, twee keer niet in geslaagd om het doel te raken. Rozhkov, niet hebben ontvangen een boete minuten, nam hij slechts 12e plaats. De resulterende vertraging was 2 minuten 40 seconden.

Een andere discipline is een sprint geworden. Hier bleek Rozhkov alles nog erger, maakte een ongelukkige fout in de vuurlinie, kwam hij naar de finish slechts 51 meter. In verdere achtervolging race voor medailles is zeker niet verwacht.

De achtervolging in achtervolging Rozhkov ging snel, maar maakte een fout in de eerste bocht. Echter, duidelijk voldaan aan de overige drie, was in staat om hun uiteindelijke positie aanzienlijk te verbeteren, omhoog te bewegen vanaf 51 e tot 27 e plaats.

De finale was het begin van het relais. Rozhkov liep in de tweede fase. De eerste op afstand aan Victor Maygurov. Vertrouwen geslaagd een segment van het pad, gaf hij het stokje door aan de rang Rozhkov leider, maar het voordeel Sergei niet kon houden. Eerst maakte hij 2 missers in naar voren gebogen dan de andere in de staande positie. Ik verloor alle voordeel en gaf het stokje door aan zijn teamgenoot Sergey Chepikova alleen 5e. En Chepikov en Pavel Rostovtsev volgde het afgevuurd ook niet zonder gebreken, miste een dubbele 6 keer. Het resultaat - 4e plaats team in het relais.

Olympische Spelen in Turijn

Wederom presteren op de Olympische sporter niet na 4 jaar in Turijn. Deze wedstrijden zijn niet in de beste vorm kwam Sergey Rozhkov. Foto atleet zei dat het seizoen is niet eenvoudig. In de World Cup in biatlon was slechts één podium - de tweede plaats in het relais. Daarom is op de Olympische Spelen, nam hij deel aan slechts één race - de massa start.

Final Rozhkov om te beginnen bij de Olympische Spelen plaatsvonden 25 februari 2006. De eerste twee buitenlandse Sergei verstreken zonder fouten, niet toe te staan een enkele misser. Echter, schieten vanuit een staande positie, zoals het vaak gebeurt, vatte hij atleet. Voor een keer miste de derde en vierde vuurlinie, uitgesloten Rozhkov zich van de lijst van kanshebbers voor de hoogste plaats. Als gevolg daarvan - slechts de 20e positie met een vertraging van 1 minuut 49 seconden van de winnende Duitse Michael Greis.

Rozhkov carrière eindigde in 2008. In het laatste seizoen in de World Cup, bracht hij slechts drie races.