Sport en FitnessVoetbal

Confederations Cup 2013

Confederations Cup - een voetbaltoernooi, waarin de nationale teams strijden in verschillende landen. Het toernooi wordt gehouden van de FIFA organisatie een jaar voor de World Cup in het land waar het zal worden gehouden.

In dit stadium, de winnaars van de continentale kampioenschappen vechten held Confederation (CONMEBOL, UEFA, AFC, CONCACAF, OFC, CAF), als gastheer van de komende World Cup en de winnaar van het verleden. Dat wil zeggen, in dit toernooi voor de hoofdprijs vechten acht teams.

Als de winnaar van het continentale kampioenschap is ook de kampioen van de wereld, in dergelijke gevallen, nodigen Cup finalist van het continentale kampioenschap. Dit komt voort uit de beker, die werd gehouden in 1992-1995 Kop van koning Fahd van Saoedi-Arabië, en is een soort warming-up, repetitie of de World Cup. Want alles is niet zo groot, de geschiedenis van dit toernooi de winnaar is 5 teams - dit waren teams van Frankrijk, Denemarken, Mexico, Argentinië en Brazilië. Zoals voor Brazilië, won de Confederations Cup dit jaar thuis. Op dit moment is dit team is de huidige houder van de hoofdprijs.

Dit jaar heeft de negende op rij rally werd gehouden in Brazilië aan het begin van 15-30 juni. Brazilië was de winnaar, het winnen in de finale thuis toernooi in de Spaanse nationale ploeg met een score van 4: 0. Grote bijdrage aan de overwinning werd gemaakt door Fred, die twee doelpunten tegen de Spanjaarden scoorde, en Neymar, die er een doelpunt gescoord.

Tijdens deze gebeurtenissen voorgedaan vervelende situatie: de timing van de Cup viel samen met de 4e voorronde voor het WK 2014 in Azië. AFC (Asian Football Confederation) heeft gevraagd om de datum van de Cup te veranderen, maar de FIFA besloten dat de wedstrijdschema zal worden gewijzigd alleen voor Japan, die de Aziatische kampioenschap gewonnen.

Een beetje meer informatie:

- Het gaan in de finale van het toernooi, het Spaanse team kreeg een kans om in de geschiedenis ingaan als het derde team om alle toernooien onder voetbal teams, die door de FIFA uitgevoerd te winnen: het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen, Confederations Cup en natuurlijk de World Cup.

- Team Tahiti, winnaar van de Cup 2012 OFC Nations namen deel aan het toernooi voor de eerste keer.

- Op dit toernooi voor de eerste keer in de geschiedenis van het voetbal systeem Automatisch bepalen van de hoofden werd gebruikt.

Confederations Cup 2013 schema van de games van 15-30 juni.

gouden bal

29 juni 2013 FIFA opstelde 6 kandidaten voor de Gouden Bal. Het resultaat werd gesommeerd na de laatste wedstrijd in Rio de Janeiro. Het was Neymar. Aanvragers: Iniesta, Paulinho, Pirlo Ramos Suarez, Neymar.

gouden Schoen

Boot kreeg de beste scorer van het toernooi, werd hij gestemd speler van het team van Spanje Fernando Torres. Cup scoorde hij 5 goals.

Protesten tijdens de Cup

15 juni voor de start van het toernooi in de buurt van het stadion in Rio de Janeiro was een demonstratie. De deelnemers protesteerden tegen het feit dat er veel publiek geld werd besteed aan organisatorisch werk Confederations Cup. Om de menigte te verspreiden, de politie moest pepperspray en het gebruik van traangas. Yozef Blatter, voorzitter van de FIFA, samen met de president van Brazilië Dilma Rousseff werd uitgejouwd door ontevreden mensen bij de openingsceremonie van het toernooi.