Nieuws en MaatschappijBeroemdheden

John Higgins: biografie, feiten van het leven, foto's

Een van de meest prominente en bekende vertegenwoordigers van de snooker John Higgins. Speler Biografie begon in het stadje Wishaw, waar hij werd geboren 18 mei 1975. De Schot won een internationaal rijbewijs en werd een professionele speler in 1992.

Samen met andere, even eminente Brit Ronnie O'Sullivan, ging hij de wereld elite variëteiten van snooker - snooker. Eerste overwinning deed zich voor in 1994, toen in de finale werd hij geslagen Deyv Harold. Sindsdien zijn carrière begon snel evolueren.

Careers Scotland "tovenaar"

De eerste twee seizoenen in zijn carrière, John brachten nogal bescheiden. Hij kondigde zichzelf aan het toernooi Grote Pri, die sensationeel won de eerste plaats. In deze beroemde speler niet te stoppen en het volgende seizoen won twee titels en de British Open International Open. Deze resultaten hebben de Schot toegestaan naar de 11e plaats in de ranglijst van de wereld snooker.

In het seizoen voortgezet 1995-1996 John Higgins om dit geweldige voetbal te laten zien. Zijn trofee collectie werd aangevuld met een aantal meer titels: German Open, International Open. Hij werd de vierde finalist voor de wereld toernooi en vol vertrouwen op de tweede regel van de rating.

Seizoen 1997-1998 was de meest succesvolle in de carrière van de Schot's. Higgins was een finalist 8 ranking toernooien. Nu was er alleen de wereld kampioenschap, waar hij niet bekend stond om groot succes. De succesvolle combinatie van omstandigheden die kunnen leiden tot gekoesterde droom van de speler. Om dit te doen, Stiven Hendri moest verliezen in de eerste ronde van de concurrentie, en John, ontvang de trofee. Als gevolg daarvan, volbracht hij de taak en nam de eerste plaats in de rangschikking.

Hoge opkomst en snelle daling

In het seizoen 1998-1999 kon Dzhon Higgins niet de titel te verdedigen. Echter, was de speler op de eerste lijn, als gevolg van een winst in een aantal grote wedstrijden: The Masters, China International, UK Snooker Championship.

Het volgende seizoen was niet zo succesvol in de master carrière. In een van de toernooien, scoorde hij de meeste punten per wedstrijd. Eerste maximum break van 147 punten opgenomen in de Nations Cup, en vervolgens de Ierse Masters competitie. Higgins won de trofee een paar prijzen op wedstrijden Welsh Open en Grand Prix.

In 2000/01 begon John te dalen. In het begin ging alles goed, en hij werd verslagen in de finale van de Britse kampioenschappen eminente Mark Williams. Echter, in de Grand Prix, stopte hij deelneemt vanwege de bruiloft. De Nations Cup wedstrijd hij verloor van Ronnie O'Sullivan en daalde naar de derde plaats wereldranglijst.

Ondanks het lage niveau van het spel in de volgende twee seizoenen, heeft John Higgins erin geslaagd om te verblijven in de top vijf van de beste snooker spelers.

Een hoog niveau van vaardigheid - de eerste plaats op de ranglijst

In 2005/06 herwonnen de Schot uitstekende spelvorm. Aan het toernooi Grand Prix, won hij een verpletterende overwinning op zijn eeuwige rivaal Ronnie O'Sullivan. Op hetzelfde moment, heeft John een aantal records: 4 honderd-serie en 494 runs gescoord.

De Britse kampioenschap was minder succesvol voor Higgins. Hij verloor in de 1/8 finale zijn tegenstander Ken Doherty, maar won de "Wembley" toernooi. Op Malta Cup wedstrijd een speler bereikt de finale, maar werd verslagen.

Aan het Welsh Open toernooi ervaren meester verliest aan de 1/8 finale. Match China Open uiteinden voor Scot finale nederlaag tegen Mark Williams. Hij was een van de favorieten voor de World Cup in 2006. Echter, om de algemene verrassing van vele deskundigen, het gaf manier om de eerste ronde van de competitie aan Mark Selby. Ondanks dit feit, heeft snooker speler John Higgins in geslaagd om de eerste plaats ranking te herwinnen.

Instabiele spel, teleurstellend fans

Schotse fans "tovenaar" verwacht dat hij als succesvolle optredens als het seizoen daarvoor. Echter, John niet hen te behagen, en alleen maar teleurstellen. Hij nam deel aan de wedstrijd Northern Ireland Trophy, waar hij verloor van de 1/8 finale van de Chinese spelers. Daarna slaagde hij er niet om de titel te verdedigen in de wedstrijd "Grand Prix".

In de Britse kampioenschap maakt Higgins de hogere klasse en bereikte de halve finale fase. Maar hij verloor van de uiteindelijke winnaar Peter Ebdon. Toen begon de ervaren meesters te dalen. Hij slaagde er niet in de eerste ronde van wedstrijden Welsh Open en de Malta Cup. Aan het China Open toernooi, de Schot raakte de 1/4 finale, verloor van zijn tegenstander en naaste medewerker Grammy Dott.

Op de prestigieuze wedstrijd in Sheffield, Dzhon Higgins was niet een favoriet. Toch slaagde hij erin om worden hersteld om de fans en aan een andere trofee te winnen.

Wereldfaam - het eerste grote succes

In 1998, de Schot nam deel aan de World Cup. Hij is de eerste keer in zijn carrière bereikte de finale en pakte de overwinning vanuit het perspectief van Mark Selby molodogoi. De Engelsman te kwalificeren en toonde hoge klasse spel. Echter, zijn tegenstander toonde echte vaardigheid en de wil om te winnen. Als gevolg hiervan, "de tovenaar" gevierd succes.

Hij werd de eerste winnaar van de wereldtitel in 1998 toen hij nog maar 23 jaar vooruit in deze indicator twee briljante spelers, Williams en O'Salivanna. 9 jaar later won hij de tweede trofee van het kampioenschap.

In 2007, de houder van de eretitel van "Lid in de Orde van het Britse Rijk" Dzhon Higgins in een interview toegegeven dat het evenement is uitgegroeid tot een van de belangrijkste in zijn leven, na de geboorte van het kind.
Het volgende seizoen was nog meer succes voor de ervaren speler. Hij was de winnaar van de wedstrijd "Grand Prix" en kreeg zijn derde titel. In de rangschikking snooker spelers, eindigde hij als 4e, en een jaar later werd de leider.

De beschuldiging van omkoping

In april 2010 heeft de Schotse speler, samen met zijn manager aanwezig op de zakelijke bijeenkomst. Een invloedrijke zakenman bood Higgins en Mooney bezit zijn van een reeks van gebeurtenissen op de snooker op contractuele basis.

Op dat moment is er een 3-voudig winnaar van de wereldtitel besloten om de verleidelijke aanbod te accepteren en het gedrag van de contractuele games. Als gevolg daarvan, John moest een paar frames te geven. Het totale bedrag van steekpenningen bedroeg ongeveer 400 000 dollar.

Na een intern onderzoek Higgins is geschorst van deelname aan wedstrijden in snooker. Toch ervaren Scot besloten om de aantijgingen te weerleggen, te zeggen dat de hele professionele carrière, heeft nog nooit met opzet gemist.

Volgens het besluit van de onafhankelijke rechterlijke instantie, werd de speler een geldboete en halfjaarlijkse diskwalificatie, en zijn manager levenslange schorsing van snooker toegewezen.

Keer terug naar de game

Terugkerend uit schorsing, John won een paar toernooien. Twee van hen zijn de meest prestigieuze: UK Championship en het WK. Scot nog steeds een hoog niveau van snooker te tonen. John Higgins, wiens biografie is een direct bewijs van zijn talent, "Contrived" zelfs in om te verslaan ETPC-5. ETPC-6 niet zo goed te gaan voor hem. Hij bereikte de finale, maar verloor van de uiteindelijke kampioen Michael Holt.

British Championship John doorgebracht op een hoog niveau en ontmoeten elkaar in de finale met Markom Uilyamsom. Verloop van de vergadering van de speler toegegeven met de score 2: 7 en 5: 9. Maar in de moeilijkste wedstrijd, Higgins was in staat om te winnen. Deze titel was de derde van zijn carrière.

Op de februari-toernooi Welsh Open, de finale bereikte hij en kreeg een andere trofee, slaan Stephen Maguire met een totaal score van 9: 6. De volgende maand, de Schot heerste ook in de competitie Hainan Classic.

Leven buiten snooker

Zelfs vier keer wereldkampioen John Higgins heeft het recht op privacy. In 2000 maakte hij een officieel huwelijk met zijn vriendin Denise. In de loop der jaren hadden ze drie kinderen: een meisje, Claudia, jongens en Oliver Pearce. Daarnaast is hij altijd probeert om de voetbalwedstrijden van je favoriete team "Celtic" bij te wonen.

In 2006, na de nederlaag in de finale van de Malta Cup, John viel uit het vliegtuig als gevolg van extreme dronkenschap. Echter, de voorbereiding voor het volgende toernooi en wereldfaam in het Crucible, was de speler in staat om op te geven drinken.

In 2011, heeft Higgins een grote tragedie gebeurde. Zijn vader stierf aan kanker. Het is bijna altijd vergezeld door de zoon van alle wereldwijde toernooien.

De eerste regel in de rangschikking, het winnen van de Britse Championship

Op de jaarlijkse Britse toernooi finale ontmoet Scot met Markom Uilyamsom. John Higgins (zie foto hieronder) werd ingesteld om te winnen.

In de finale liet de Welshman een laag niveau van het spel. In de halve finale, toonde hij het karakter en de wil om te winnen. Echter, er was een laatste erg jammer voor hem. De totale score was 9: 5, wanneer de Schot brak de loop van het spel en won 22 trofee in zijn hele carrière als een professionele speler. Hij ging de cohort van de grote snooker spelers, om meer dan twee te winnen in UK Championship.

John Higgins blijft zijn fans talentvolle spel verrukken. Ondanks de lichte daling, blijft op een hoog niveau van vaardigheid te tonen. Op dit moment bevindt zich op de 6 wereldranglijst. Schots "tovenaar" van Wishaw altijd ging de geschiedenis van het populaire spel.