Sport en FitnessVoetbal

Euro-1996: resultaten en feiten

In 1996 werd een ander Europees voetbalkampioenschap gehouden. De locatie was Engeland. Euro-1996 werd door veel fans van voetbal onthouden. Het toernooi bracht nieuwe regels en vertoonde de wereld debutanten van grote wedstrijden: Kroatië, Tsjechië, Turkije, Bulgarije, Zwitserland en Rusland. Bij Euro-1996 bleek het Verenigd Koninkrijk het best te zijn, en de halve finale te behalen. Bij hetzelfde kampioenschap was er een regel van het "Golden Goal" en het aantal deelnemende landen verdubbelde (tot 16).

Kwalificatie toernooi

Het kwalificerende toernooi werd niet onthouden door enige sensaties. Verrast alleen Zweden, dat was een bronzen medaillewinnaar van het laatste Europees Kampioenschap, zonder naar de finale te gaan. Bovenop stond Turkije en Zwitserland op.

Door de uitbreiding van het aantal landen die deelnamen aan het toernooi, kregen meer teams de mogelijkheid om de groep te verlaten. Op Euro-1996, na de ineenstorting van de Sovjet-Unie en Tsjechoslowakije, kwamen Rusland en Tsjechië af.

Groep A

De groep omvatte Engeland, Holland, Schotland en Zwitserland.

Koppige strijd begon hier met de eerste Euro-1996 wedstrijd. In de eerste ronde versloeg Zwitserland Engeland, en Holland kon Schotland niet verslaan. De tweede wedstrijd zet alles in zijn plaats: de favorieten verslaan de tegenstanders met de score 2: 0.

In de derde ronde heeft Engeland Holland geconfronteerd en vier doelpunten behaald. In een parallelle ontmoeting won Schotland Zwitserland 1-0. Holland in deze situatie heeft de groep niet verlaten, maar Schotland kon de aanslag niet terugvallen en de bal miste. In de playoffs kwamen Engeland en Holland.

Groep B

De groep omvatte Frankrijk, Spanje, Roemenië en Bulgarije.

Ondanks de voor de hand liggende favorieten, werd de oplossing besloten op het laatste moment van de derde fase. In Euro-1996, in voetbal in groep B, hadden Frankrijk en Bulgarije 4 punten voor de laatste helft, Spanje had 2, alleen Roemenië bleef op 0.

In de laatste wedstrijd was Spanje-Roemenië de eerste om te winnen. Ze slaagden er pas zes minuten voor het einde van de wedstrijd. Frankrijk was niet zonder moeite in staat om een overwinning over Bulgarije te winnen.

Groep C

De groep omvatte Duitsland, Tsjechië, Italië en Rusland.

Veel analisten betogen dat de samenstelling van het Russische nationale team de sterkste was in de hele post-sovjetgeschiedenis. De leeftijd van de spelers was optimaal, bijna allemaal in de toonaangevende Europese kampioenschappen. Het Russische team was echter niet gelukkig in Euro-1996. De resultaten teleurgesteld veel fans, maar we moeten onthouden dat er in de groep waren toekomstige kampioenen en zilveren medaillewinnaars. De vijand was een sterk Italië.

De groep werd door Duitsland gewonnen, zonder een enkele bal te missen. Het tweede sterkste team was de Tsjechische Republiek, die de Italianen in de steek gelaten had. Rusland eindigde op de vierde plaats in het groepsfase.

Groep D

De groep omvatte Portugal, Kroatië, Denemarken en Turkije.

In deze groep waren veel geïnteresseerd in Denemarken. De huidige bekerhouder stond op met een sterk team, dat zelfs beter was dan vier jaar geleden. In de eerste fase slaagden ze er niet in om Portugal te verslaan en tekend te trekken. De Kroaten versloeg de Daniërs 3-0. De overwinning tegen Turkije kon de groep niet verlaten. In de playoffs ging naar Portugal en Kroatië. De laatste plaats in de groep werd door de Turken genomen.

kwartfinale

Quarter-final wedstrijden leverden het publiek niet veel doelen. Sommige wedstrijden eindigden in een losse trekking. Slechts één team slaagde erin om twee doelpunten te scoren.

Het paar van Engeland-Spanje was het interessantste. Beide teams creëren een zee van momenten, maar konden niet op regelmatige tijdstippen scoren. Alles werd besloten in een reeks strafschietingen, waar de Engelse onmiskenbaar waren. In het landspan van Spanje maakte Fernando Hierro een fout, en een poging om de doelman van het nationale ploeg af te ronden. Het resultaat: 4: 2 op straffen.

In de kwartfinales van Kroatië ging naar formidabele Duitsland. De Kroatiërs hebben de wedstrijd krachtig gestart, maar vervallen op een Duitse speler in zijn eigen strafschopgebied, waarna de straf onmiskenbaar gerealiseerd werd. Op 51 minuten speelde Kroatië een bal, maar in een paar minuten werd het uit het veld van Shtimats verwijderd. Bijna onmiddellijk nam Duitsland voordeel en stapte vooruit. Het resultaat: 2: 1 ten gunste van de Duitsers.

De Tsjechische Republiek moest concurreren met de formidabele aanslag van Portugal. De verdediging van de Tsjechen met onderscheid gaat om de raids van Luis Figo en Rui Koshta. In de 53e minuut bracht de middenvelder Karel Poborski de Tsjechische Republiek naar voren. Portugal kon niet gelijken, zelfs ondanks de verwijdering van Latala op 83 minuten.

De wedstrijd Frankrijk-Holland heeft bijzondere aandacht gekregen. In dit paar waren er uitstekende teams die kunnen knipperen. De wedstrijd was echter saai. In regelmatige tijd zagen toeschouwers van doelen niet. In de penalty shootout slaagde Clarence Seedorf er niet in om te scoren . Het resultaat: 5: 4 op straffen, in de halve finales Frankrijk.

halve finale

Het paar Duitsland-Engeland kon niet beslissen wie verder zou gaan in de reguliere tijd. In de eerste helft scoorde de teams één doel. In de penalty shoot-out, de Duitse keeper Andreas Kepke stootte de slag en bracht het nationale team naar de finale. Het resultaat: 6: 5 op straffen.

Match Tsjechische Republiek-Frankrijk was het meest saai in het kampioenschap. De belangrijkste tijd van de doelen bracht niet mee. Alles werd besloten in een penalty shootout, waar weer de eerste tien streken onmiskenbaar waren, en toen weerspiegelde de Tsjechische keeper een penalty. Het resultaat: 6: 5 op straffen.

Euro-1996 Finale

De finale van het Europees Kampioenschap beloofde spannend te zijn. Wie won de Euro-1996? Deze vraag kan gehoord worden van jonge fans. Aan het eind van het toernooi kwam Duitsland ernstig verloren. Veel belangrijke spelers waren gewond. De aanvraag voor het spel omvatte slechts 16 spelers, en vijf van de reserve waren twee doelpunten.

De Tsjechen waren beter aan het doen. Spelers hadden geen diskwalificaties en verwondingen. Ondanks de ongelukkige situatie slaagde Duitsland erin om uit te komen en te winnen. In de tweede helft kwamen de Tsjechen op. In de 69e minuut kwam de reserve naar voren van Duitsland Oliver Bierhoff. In zes minuten vergrootte hij de score, en in extra tijd scoorde hij "Golden Ball".

Euro-1996 in voetbal bracht Duitsland de enige trofee voor de komende jaren. Het land was geconfronteerd met een systematische crisis, en de fans moesten lang wachten op nieuwe overwinningen.